Як почати інвестувати в криптовалюту: Покрокове керівництво для початківців

Як почати інвестувати в криптовалюту: Покрокове керівництво для початківців

Інвестування в криптовалюту — тренд, який набув свого поширення наприкінці минулого десятиліття. Сьогодні інвестиції в криптовалюту — доступний кожному спосіб отримання прибутку.

Криптовалюта торгується на біржах, наприклад, Binance, її можна купити або продати в криптообмінниках, таких як https://buycrypt.exchange/ доступна і P2P-торгівля.

З цієї статті ви дізнаєтесь, як обрати криптовалюту для інвестицій, створити гаманець, купити монети, а також що потрібно зробити для безпечного зберігання активів.

Вибір криптовалюти для інвестицій

Ринок цифрових активів пропонує багато криптовалют для інвестування. Але як обрати саме ті монети, які відповідатимуть вашим інвестиційним цілям і виявляться пов'язаними з найменшими ризиками та потенційно найбільшим прибутком?

Звертайте увагу на ринкову капіталізацію та ліквідність

Ринкова капіталізація криптовалюти — це показник, який розраховується за такою формулою: загальна кількість монети в обігу множиться на її вартість. Висока ринкова капіталізація активу свідчить про те, що в нього вкладається велика кількість не лише приватних інвесторів, а й великих хедж-фондів.

На сьогодні найбільший показник ринкової капіталізації спостерігається у Біткоїна – понад 1 трильйон доларів. Друга за величиною криптовалюта – Ethereum. Її капіталізація перевищила позначку $400 мільярдів.

Ліквідність працює за схожим принципом: чим вона вища, тим перспективнішими будуть інвестиції. Адже саме ліквідність визначає швидкість, з якою можна згодом продати криптовалюту та отримати за неї фіатні гроші чи інші цифрові активи.

На рівень ліквідності вказує обсяг торгів конкретних криптовалют за 24 години.

Аналізуйте графік та активність торгів

Іноді розробники не допускають актив до відкритої торгівлі, а розповідають про його перспективи виключно в інтернет-спільноті.

Так, якщо замість графіка ви бачите горизонтальну лінію, існує ризик, що запропонована криптовалюта — лише скам-проект. Інвесторам демонструється вартість, яка не сформувалася з динаміки попиту та пропозиції, продажу та купівлі, а стала штучною — буквально взятою з голови творця активу.

Також, орієнтуючись на графік, можна оцінити волатильність та потенційні ризики. Графік продемонструє стрімкість та довгостроковість злетів та падінь, які пережила криптовалюта.

Оцінюйте функціонал та перспективи

Щоб провести подібний аналіз, вивчіть огляди, дорожню карту проекту, оцініть, наскільки можна використовувати технологію, запропоновану проектом, у реальній економіці.

Наприклад, криптовалюта Ripple (XRP) набула широкого поширення і, як наслідок, високу ліквідність завдяки тому, що проект був спочатку націлений на здешевлення та збільшення швидкості міжбанківських платежів. Сьогодні технології Ripple використовують понад 30 найбільших світових банків.

Розбирайтеся, хто фінансує проект і хто купує криптовалюту

Великі гроші з'являються у проекті не просто так. Якщо переважна більшість покупців активу — приватні інвестори, можливо, йдеться про емоційну покупку. Коли ж у розвитку проекту беруть участь великі інвестиційні фонди, можна говорити про довгострокову стратегію інвестування, перед яким було проведено скрупульозний збір даних та аналіз, адже на кону багатомільйонні вкладення.

Визначайте власні цілі

При довгостроковому інвестуванні варто звертати увагу на стабільні проекти з високою ліквідністю та капіталізацією, такі як Біткоїн або Ефіріум. У пошуку цих монет допоможуть популярні біржі, наприклад, Coinbase, або, скажемо, криптообмінник онлайн

Щоб спробувати отримати швидкий прибуток, можна звернутися до популярних метавсесвітів, про які всі говорять, до токенів ігор, до активів, які на даний момент роблять внесок у розвиток індустрії. Однак пам'ятайте: короткострокові інвестиції несуть у собі більш високі ризики.

Створення криптовалютного гаманця



Криптогаманець — це сховище, на якому записані ключі доступу до криптовалюти. Криптовалютні гаманці бувають двох типів — гарячі та холодні.

Гарячий гаманець — це програмне забезпечення, яке встановлюється на комп'ютер чи смартфон. Гарячі гаманці вважаються менш безпечними, оскільки вони мають вихід в інтернет, а отже, існує ризик витоку інформації. Такі гаманці підходять для зберігання невеликої кількості криптовалюти та регулярних операцій. Приклади гарячих гаманців:

  • Exodus;
  • Trust Wallet;
  • Electrum;
  • Bitcoin Core;
  • MetaMask.
Холодні (апаратні) гаманці — це пристрої, схожі на USB накопичувачі. Їх відрізняє робота в автономному режимі, без доступу до Інтернету. Отже, вони краще захищені від зламування. Вони є ідеальним рішенням для довгострокового зберігання активів.

Серед апаратних гаманців можна назвати Ledger, Trezor, KeepKey.

Для активації криптогаманця потрібно купити пристрій (якщо йдеться про апаратне сховище), завантажити додаток гаманця з офіційного сайту холодного або гарячого сховища, далі необхідно уважно дотримуватися запропонованої інструкції.

Безпечне зберігання криптовалюти

Для безпечного зберігання криптоактивів при налаштуванні гаманця підберіть надійний пароль (щонайменше з 12 символів), запишіть Seed фразу для відновлення доступу, подбайте про захист сховищ від вірусів.
 

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВСЕ ПО ТЕМЕ
КОММЕНТАРИИ

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ
ЗНАКОМСТВА
МЫ НА FACEBOOK